Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη Πελετίδη-Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος (ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Στο σκαμνί για την μη παράδοση στοιχείων 324 εργαζομένων προκειμένου να γίνει ….αξιολόγηση των φακέλων τους

Νεότερη ενημέρωση 14.25΄

Για τις 7 Δεκεμβρίου 2017 αναβλήθηκε, τελικά, η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, καθώς είχε αριθμό πινακίου 31.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

 

Νεότερη ενημέρωση 11.02΄

Στα Δικαστήρια βρίσκεται από τις 9 το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορείται  γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Ο Δήμαρχος συνοδεύεται από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, καθώς και από μέλη των Δ.Σ. όλων των Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων του Δήμου (Σύλλογος Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, Σωματείο Οδηγών Χειριστών, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Σχολικών Φυλάκων και Καθαριστριών και Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Νεότερη Ενημέρωση  09:24

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος απο σύσσωμη την δημοτική αρχή κι δημοτικούς υπαλλήλους έφθασε στα δικαστήρια της Πάτρας.

Πρωτη Ενημέρωση 07:14

Την πόρτα των δικαστηρίων της Πάτρας θα περάσει ξανά σήμερα ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο κ. Πελετίδης θα βρεθεί ενώπιον του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών προκειμένου να δικαστεί επειδή αρνήθηκε να  γίνει συνεργός στην υλοποίηση ενός νόμου που είχε ψηφίσει  η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η οποία επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Σε ανακοίνωση του Δήμου πατρέων αναφέρονται τα εξής :

«Υπενθυμίζεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις».

Στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, τον Οκτώβριο του 2014, ο κ. Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν, μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η δημοτική Αρχή δεν θα συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση», και προστίθεται: «Θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του δήμου μας».

Η δίκη γίνεται έπειτα από αναβολή που είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ