Πάτρα: Τρομάζει η αύξηση κρουσμάτων που νοσηλεύονται με κορονοϊό-Αγωνία να μην «κρεμάσει» το σύστημα

Σε μαρτύριο της σταγόνας εξελίσσεται για τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση του κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα  παράγοντες της Δημόσιας υγείας, η εξέλιξη της νόσου τα τελευταία εικοσιτετράωρα .

Η αγωνία των υπευθύνων προκύπτει από την ξαφνική αύξηση των ατόμων που χρειάστηκε να μπουν για νοσηλεία στις κλινικές covid  του ΠΠΝΠ και του ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας»

Μόνα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανέβηκε από τους 14 σε 19 με αποτέλεσμα οι προσβλέψεις από την ‘εξίσωση» που προκύπτει να προκαλούν ανασφάλεια για το πόσο θα αντέξει το σύστημα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm δεν έκρυψε την αγωνία του, σημειώνοντας πως εάν δεν ελεγχθεί στο σημείο που έχουμε φτάσει η κατάσταση, τότε υπάρχει κίνδυνος σε περιφερειακό επίπεδο να βρεθούμε αντιμέτωποι με το εφιαλτικό σενάριο της επιλογής του ποιος θα νοσηλευθεί σε κλινική ή MΕΘ covid και ποιος θα βρεθεί σε ράντζα και διαδρόμους χωρίς ελπίδα επιβίωσης.

Ο κ. Μπονάνος επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία και στη Δυτική Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται “μεταστροφή” της νόσου, σε ότι αφορά στις ηλικιακές ομάδες που εκδηλώνεται , με τις ηλικίες από 18 έως 34 χρόνων να γίνονται πλέον “στόχος”.

 

ΣΧΟΛΙΑ