Πάτρα: Πρώτο κουδούνι με ελλείψεις νηπιαγωγών και δασκάλων-Ακατάλληλο το 1/3 των Νηπιαγωγείων

Προβλήματα στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Με προβλήματα ξεκινούν και φέτος την Τετάρτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα.

Αν και τα προβλήματα φαίνεται να είναι λιγότερα φέτος, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, εν τούτοις 15 με 20 νηπιαγωγοί λείπουν από νηπιαγωγεία της Πάτρας, ενώ οι ελλείψεις σε δασκάλους Δημοτικών σχολείων είναι περίπου 30.

Ετσι, τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους και μέχρι να καλυφθούν τα κενά, αρκετά είναι τα Νηπιαγωγεία και οι τάξεις Δημοτικών που δεν θα λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρογιαννόπουλος μεγάλα είναι τα προβλήματα που παραμένουν όσον αφορά τη στέγαση Νηπιαγωγείων στην πόλη, καθώς το 1/3 από τα περίπου 77 Νηπιαγωγεία που λειτουργούν, στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια. Μάλιστα, πολλά από αυτά δεν διαθέτουν καν έξοδο κινδύνου.

Σημαντικό είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν, επίσης, αρκετοί γονείς καθώς θα πρέπει να μετακινούν τα παιδιά τους σε σχολεία άλλης συνοικίας, προκειμένου τα μικρά παιδιά προσχολικής αγωγής να πάνε σε Νηπιαγωγεία, καθώς αν και το μέτρο χαρακτηρίζεται ως θετικό, εν τούτοις δεν έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός ώστε να υπάρχουν θέσεις σε όλα τα νηπιαγωγεία.

Στα θετικά της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι ότι την Τετάρτη θα δοθούν κανονικά τα βιβλία στους μαθητές, καθώς όλα τα σχολεία διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό.

ΣΧΟΛΙΑ