Πάτρα: Ο Διοικητής του Γ.Ν. “Αγιος Ανδρέας” κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τον

Για να μην βγουν “στον αέρα” καταγγελίες συνοδών ασθενών

Να μη βγουν στον «αέρα» καταγγελίες συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρας, επιχείρησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διέταξε μάλιστα άντρες της ασφάλειας του νοσοκομείου (μέσω του ασύρματου που έφερε) να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στον διάδρομο της κλινικής (εκτός της κλινικής-κοντά στο ασανσέρ). Ο κ. Θεοδωρόπουλος, χωρίς καν να ρωτήσει τον δημοσιογράφο για την παρουσία του εκεί, άρχισε να ειδοποιεί την αστυνομία για να συλλάβει τον Κων. Φλαμή.

Παρά το γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες συνοδοί των ασθενών μετέφεραν στον διοικητή αυτοπρόσωπος τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, ο ίδιος επέμενε να κληθεί η αστυνομία για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος. Ο Κ. Φλαμής αποχώρησε από το νοσοκομείο ενώ για το θέμα έχει παρέμβει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) όπως και το σωματείο Ιπποκράτης. Η καταγγελία έφτασε μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι βουλευτές Αχαΐας.

«Περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω την άποψη του κ. Θεοδωρόπουλου στον οποίον υπενθυμίζω ότι δεν «σηκώθηκε» κάμερα μέσα στον χώρο της κλινικής, ενώ απευθύνθηκα προσωπικά στο γραφείο της προϊσταμένης, τηρώντας την δεοντολογία, για ποιο λόγο δεν υπήρχε φρούρηση από λιμενικό η αστυνομικό, καθώς ιδίοις όμμασι δεν εντόπισα κανέναν λιμενικό η αστυνομικό. Αν όντως δεν είδα  ή κάνω κάποιο λάθος σε σχέση με τη φύλαξη, επιφυλάσσομε να ζητήσω συγγνώμη, αλλά μονό για την φύλαξη και όχι για την συμπεριφορά του κ. Διοικητή» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλαμής.

ΣΧΟΛΙΑ