Πάτρα: Ισόβια στο σύζυγο που έδεσε και έπνιξε στη μπανιέρα τη γυναίκα του στην Αγυιά

Θεαματική ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου

Σκηνές από το άγριο έγκλημα που έγινε το Μάιο του 2015 σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή της Αγυιάς με δράστη τον Θ.Λ. σύζυγο της άτυχης Γ.Σ.  αναβίωσαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, κατά την εκδίκαση  υπόθεσης, σε εφετειακό βαθμό,
Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει το δράστη σε 20 χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς του, τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και του βρασμού ψυχικής ορμής.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, και το θύμα είχε αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη, μαζί με το ένα ανήλικο παιδί της, αφήνοντας πίσω με τον σύζυγό της, τον 14χρονο γιο τους.
mpaniera
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρις ελαφυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια με αποτέλεσμα να υπάρξει θεαματική ανατροπή στην υπόθεση .
foniko
Η υπεράσπιση έκανε λόγο για μία γυναίκα που ήθελε να βγαίνει τα βράδια και να κάνει σχέσεις όπως και να φλερτάρει κάτι το οποίο δεν άντεχε ο κατηγορούμενος. Η πολιτική αγωγή περιέγραψε τον δράστη ως ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στο θύμα του. Είπε ακόμη πως και στο παρελθόν είχε διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαξιλάρι ενώ την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα 4 φορές.
Η αποκάλυψη του δράματος

Το φονικό είχε αποκαλυφθεί όταν ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, επέστρεψε στο σπίτι από την γιαγιά του  και με το κλειδί που είχε προσπάθησε να μπει στο σπίτι αλλά η προσπάθειά του απέβη άκαρπη καθώς ο πατέρας του είχε φροντίσει να κλειδώσει από μέσα και να έχει το κλειδί πάνω στην πόρτα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον 14χρονο η αδελφή του άνδρα, η οποία άρχισε να καλεί στο τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά να μην παίρνει απάντηση, με αποτέλεσμα – γνώριζε για τις εντάσεις στη σχέση τους – να πάει στο διαμέρισμα της οδού Μειλίχου  και αφού αρχικά προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία, φοβούμενη πως κάτι κακό είχε συμβεί. Και τελικά δεν έπεσε έξω…

Το άνοιγμα της πόρτας από ειδικό έφερε την αδελφή του άνδρα και τους αστυνομικούς αντιμέτωπους με την εικόνα της γυναίκας να είναι νεκρή στο κρεβάτι και δίπλα πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος ο άντρας της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ