Πάτρα: Γιορτάζει τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα-Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (PICK&VID)

Kορύφωση παρουσία χιλιάδων πιστών των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Νεότερη ενημέρωση 11.40΄

“Κράτησε”, τελικά, ο καιρός και πραγματοποιήθηκε κανονικά η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας.

Χιλιάδες πιστοί ακολούθησαν ή είχαν κατακλύσει τις δύο πλευρές των δρόμων απ’ όπου πέρασε η ιερή πομπή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Νεότερη ενημέρωση 10.59΄

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την επίσημη Δοξολογία και τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας, εν όψει του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τον Ιερό Ναό, για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Τίμια Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Πρώτη ενημέρωση 07.42΄

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Αγίου Ανδρέου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Χθες, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Ιερά Αγρυπνία.

Μετά την σημερινή πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει στις 10.45 Δοξολογία, και ακολούθως –αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν- Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα και της Ιερής εικόνας κατά μήκος των οδών Αγ. Ανδρέου,  Γούναρη, Μαιζώνος και επιστροφή στον Ιερό Ναό.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παρακαθήσει και στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Patras Palace.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να παραστούν τουλάχιστον οκτώ αρχιερείς, ανάμεσά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, με «οικοδεσπότη» φυσικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

ΣΧΟΛΙΑ