Πάτρα: Αγνωστος ζητά από αγόρια να τον ακολουθήσουν λέγοντας “με έστειλαν οι γονείς σου”

Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Συναγερμός σε γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Ακταίο της Πάτρας για άγνωστο άνδρα με πολυτελές αυτοκίνητο ο οποίος προσπαθεί να πείσει αγόρια να τον ακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Αγαπητοί γονείς,

Εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που μας δίνει η ιστοσελίδα μας, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε τα γονικά σας αντανακλαστικά στην προστασία των παιδιών μας.

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αλλά και στην ευρύτερη, δρα άγνωστος άνδρας με αυτοκίνητο πολυτελείας που προσπαθεί με διάφορους τρόπους (π.χ. με έστειλαν οι γονείς σου…) να πείσει ανήλικα παιδιά (αγόρια κυρίως) να τον ακολουθήσουν!

Αυτές τις μέρες έγινε στο σχολείο μας συζήτηση με τους μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης και ορισμένους της Δ΄ που κατοικούν στο Ακταίο, στην οποία τονίστηκε ο κανόνας δε μιλώ με αγνώστους ακόμα κι αν μου φαίνονται αξιόπιστα πρόσωπα.

Η ενημέρωση που έχουμε δεν προέρχεται από κάποιον επίσημο φορέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αληθές το γεγονός) και δε μπορεί να δημοσιοποιηθεί ανοιχτά για την αποφυγή δημιουργίας πανικού. Όμως, συναισθανόμενοι τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού μία τέτοια «περιπέτεια», σας καλούμε να επαγρυπνείτε και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο καθένας από εσάς θα πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει το παιδί του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων»

ΣΧΟΛΙΑ