Πάτρα: Έρχεται «ντου» του Δήμου στη ΔΕΗ για το κόψιμο του ρεύματος σε άνεργους και ασθενείς

Διαμαρτυρία σήμερα στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί Δημοτική Αρχή, μαζί με κατοίκους του Δήμου, που η κυβέρνηση και η ΔΕΗ, τους έχουν κόψει το ρεύμα. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας.

Στη συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα των διακοπών του ρεύματος από τη ΔΕΗ, που το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί και μάλιστα σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες, με τις περισσότερες από αυτές, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια. Απαίτησε, άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση να πάρουν μέτρα για να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι.

Ο Δήμαρχος μετά την συνάντηση, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απάντηση και η απάντηση θα είναι με έργα και όχι με λόγια. Έχουμε ανθρώπους με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια,  με κακοήθεια, άλλοι έχουν στο σπίτι τους άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα σπίτια να μην έχουν ρεύμα.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση δεν  καλύπτει τα λαϊκά νοικοκυριά από τις διακοπές ρεύματος. Το αντίθετο. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της επιτροπής, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, απέρριψαν τα 9 από τα 10 αιτήματα για επανασύνδεση, για τυπικούς και μόνο λόγους.

Θα συνεχίσουμε με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και θα επανέλθουμε εδώ, στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην περιοχή μας, συνεχίζοντας τον αγώνα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑ