Με καμπάνα 1000 ευρω για κάπνισμα έκανε ποδαρικό στο 2020 η Πάτρα – Παράδειγμα προς μίμηση η Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Με καλαίσθητες κουβέρτες και -5 κάπνιζαν έξω!!!

Η Πάτρα δεν μπορούσε να λείψει και δεν έλειψε από τον κατάλογο των αστικών κέντρων στα οποία επιχειρήσεις έκαναν “ποδαρικό” συνοδεία επιβολής προστίμων για κάπνισμα σε χώρους εστίασης αναψυχής , παρά την απαγόρευση.

Σε μία από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν επιβλήθηκε πρόστιμο 1000€ ενώ  τα θετικά σχόλια των υπευθύνων του ελεγκτικού μηχανισμού για την τήρηση της απαγόρευσης, απέσπασε ο χειμερινός τουριστικός προορισμός της Άνω Χώρας στην ορεινή Ναυπακτία. Εκεί σε έλεγχο που έγινε σε 9 καταστήματα δεν καταγράφηκε καμία παράβαση ενώ σε μία περίπτωση ιδιοκτήτης καταστήματος είχε φροντίσει να προμηθεύει τους πελάτες που ήταν καπνιστές με καλαίσθητες κουβέρτες  προκειμένου να καπνίζουν σε εξωτερικό χώρο, παρόλο που το θερμόμετρο έδειχνε -5.

Πάτρα: Ελέγχθηκαν 3 καταστήματα /κέντρα διασκέδασης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σε μία από τις επιχειρήσεις βρέθηκε καπνίζων σε μη επιτρεπόμενο χώρο με συνέπεια να επιβληθεί πρόστιμο των 100€ στον καπνίζοντα και 1000€ στην επιχείρηση (επιφανείας άνω των 100 τμ).

Άνω Χώρα Ναυπακτίας: Ελέγχθηκαν 9 καταστήματα. Δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους. Οι καπνίζοντες επέλεξαν να τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων χρησιμοποιώντας καλαίσθητες κουβέρτες που παρείχαν τα καταστήματα, όπως γίνεται σε αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού, ενώ η θερμοκρασία βρισκόταν στους – 5.

ΣΧΟΛΙΑ