«Ζηνοβία»: Έρχεται νέο κύμα χιονιά στη Δυτική Ελλάδα (ΧΑΡΤΕΣ)

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

H κακοκαιρία «Ζηνοβία» αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας έως την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων , με τις εντάσεις τους να φτάνουν σήμερα  Δευτέρα κατά τόπους και τα δέκα μποφόρ.

Σήμερα Δευτέρα το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οπισθοδρομήσει προκαλώντας σημαντική ενίσχυση των φαινομένων στην Αττική, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Μαγνησία και στις Σποράδες, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Από το χαμηλό βαρομετρικό δεν θα “γλυτώσει” η Δυτική Ελλάδα με τις ορεινές περιοχές να είναι αυτές που θα “χτυπήσει” η “Ζηνoβία” ενώ στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι.

Καιρός Πάτρα

patra

Καιρός Καλάβρυτα

καλαωριτα

Καιρός Άνω Χώρα

ΑΝΟ ΧΟΡΑ

Καιρός Αγρίνιο

αγρινιο

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ (ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ–ΠΑΓΕΤΟΥ)

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στη Δυτ. Ελλάδα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφ. Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

– Ε. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ., από 5ο έως 16ο χλμ.

– Ε. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, από 5ο έως 11ο χλμ., μέσω ‘’Λουσών’’.

– Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριολίθου.

– Ε.Ο Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

– Ε.Ο Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλάνδρίτσας).

– Ε.Ο Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).

– Εντός πόλεως Καλαβρύτων.

– Ε.Ο Πούντας – Καλαβρύτων, από 10ο χλμ.

– Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, 20ο χλμ. και άνω

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ–ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ & ΑΝΕΜΩΝ)

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

– Παραποτάμια οδός, από το ύψος της Παπαδούς έως τη γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια, (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, από τη Γέφυρα Γραμματικού έως και την είσοδο της Τ.Κ. Νεράιδας, (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Επ.Ο. Πύργου-Βροχίτσας, Δ.Δ. Αμπελώνα, μεταξύ συνοικισμού Κουζούλι με Τ.Κ. Βροχίτσας (φθορές σε παλαιό γεφύρι). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Επ.Ο. Mουζάκι – Καράτουλα, (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Δημοτική οδός Αλφειούσας – Χ.Α.Δ.Α. «Λίμνες», (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Επ. Οδός 17 μεταξύ των Τ.Κ. Χελιδονίου και Τ.Κ. Κρυονερίου, (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

– Επί του τμήματος Λογγό- Βρεστό της Επ. Ο. Ζαχάρως –Αρήνης -Πλατιάνας από Ε.Ο. Πύργου-Κυππαρισσίας και δια Μακίστου και Κουμουθέκρα μέχρι Επ. Ο. 6. (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

– Οδός που συνδέει την Τ.Κ. Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

ΣΧΟΛΙΑ