Δυτ. Ελλάδα: Ανάμεσα στα μποφόρ,τις καταιγίδες και τα… Ρίχτερ (ΧΑΡΤΕΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ανάμεσα σε ..ακραίες καταστάσεις η ζωή των κατοίκων της περιοχής

Σκηνικό που κάνει τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδα να «κινούνται» μεταξύ Σκύλας (κακοκαιρία) και Χάρυβδης ( Ρίχτερ) έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα .

PATRASS

Αιτία το χαμηλό βαρομετρικό που συνοδεύεται από έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας, σχετικά με τα ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ήδη την περιοχή, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές καταιγίδες και τις έντονες χαλαζοπτώσεις, αλλά και διαρροή και στη συνέχεια παραδοχή της είδησης, ότι από την ομάδα ΒΑΝ έχει γίνει καταγραφεί προσεισμικών σημάτων τα οποία προϊδεάζουν για πιθανή σεισμική δόνηση στην περιοχή. Γεγονός που έχει προκαλέσει «πόλεμο» μεταξύ σεισμολόγων. Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου αλλά και τον Πατραϊκό στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν 11 μικρές δονήσεις  που κυμάνθηκαν από 2.2 έως 3.3. Ρίχτερ.

rixt

KALAVRIT

Σε ότι αφορά στο χαμηλό βαρομετρικό για σήμερα στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιονίου πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρος καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ως προς τον πόλεμο των επιστημόνων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα νέα δημόσια τοποθέτηση του καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε την πολιτεία για την καταγραφή προσεισμικών σημάτων από την ομάδα ΒΑΝ. Τοποθέτηση η οποία θα γίνει στον απόηχο της συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή σεισμολόγων και υπευθύνων φορέων, από την οποία προέκυψε αποδοχή της ύπαρξης σήματος αλλά χωρίς συγκεκριμένο τόπο, χώρο και χρόνο, υποστηρίζοντας πως εν δυνάμει για να σημειωθεί μια ισχυρή δόνηση σε άγνωστο χρόνο, μέσω του σήματος ορίζεται ως περιοχή η μισή Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ