Γώγος: Κρίσιμος για την πανδημία ο Σεπτέμβρης

«Πρέπει να γίνει ότι μπορούμε για να σπάσουμε την διασπορά»

Ανησυχία προκαλεί η νέα έξαρση κρουσμάτων, τόσο στην κυβέρνηση που λαμβάνει νέα έκτακτα μέτρα, όσο και στους ειδικούς λοιμωξιολόγους οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν απρόσμενος σε σύγκριση με τον αριθμό των προηγούμενων ημερών, αλλά όχι κάτι μη αναμενόμενο, μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” του “MEGA”.

«Σίγουρα ο αριθμός είναι μεγάλος και θα δούμε τι θα συμβεί και τις προσεχείς μέρες».

Ο κ. Γώγος σημείωσε ότι ο Σεπτέμβρης είναι κρίσιμος μήνας στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μετά θα μπούμε σε κλειστούς χώρους.

«Είμαστε σε εγρήγορση, σε φάση συναγερμού. Πρέπει να τηρούμε τη συμμόρφωση με τα μέτρα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ‘σπάσουμε’ τη διασπορά».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα σχολεία, ο κ. Γώγος τόνισε ότι είναι δυναμικά και ενδεχομένως να αλλάξουν ανάλογα με την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

«Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία, είναι δυναμικά. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ