Κρύο στη Δυτική Ελλάδα και θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ στον πατραϊκό ΝΕΟ- (VIDEO)

Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στις ορεινές , ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας , λόγω του ψυχρού μετώπου που “σαρώνει” τη χώρα” , προερχόμενο από τη Βαλκανική , σε συνδυασμό με τους αναμενόμενους θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι θα επικρατήσουν στον Πατραϊκό, αναμένεται να αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα  έως και το πρωί της Πέμπτης (αύριο) .

Στο  βίντεο μπορείτε να δείτε την κίνηση των αερίων μαζών έως το βράδυ της Πέμπτης 5/12.

 

Αναλυτικότερα:

Κατά  τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου από τη χώρα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Από σήμερα το βράδυ αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

Από σήμερα το πρωί  οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια  και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι σήμερα ( Τετάρτη) τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στην Κρήτη όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Μπορείτε να δείτε τις βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις που αναμένονται κατά το διάστημα Τρίτης 3/12 – Πέμπτης 5/12 στο 2ο μέρος του βίντεο.

Παράλληλα θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων σήμερα  θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο, οι ανατολικοί άνεμοι  ενδέχεται κατά τόπους να φτάνουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει τη μέγιστη ένταση των ανέμων.

 

ΣΧΟΛΙΑ