Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Μήνυση κατά Ράικου για ψευδορκία αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές

“Απαράδεκτες” και “παράνομες” χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας παράλληλα ότι “οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων” επιβεβαιώνουν “την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου”.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, σε ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι διαρροές θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου, εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι διαρροές.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου:

“Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, με αφορμή την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, δήλωσαν τα ακόλουθα:

Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου”.

ΣΧΟΛΙΑ