Η συνομιλία Μιωνή – Παππά που προκάλεσε πολιτική «θύελλα» (audio – pic)

Πολιτική «θύελλα» έχει προκαλέσει το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας (22/06) στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής από τη συνομιλία του το 2016 με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη συνομιλία ο Νίκος Παππάς αναφέρει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Δείτε την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή:

Πέτσας: Εάν τα όσα λέει ο Μιωνής είναι αληθή, είμαστε μπροστά στην αποκάλυψη αδίστακτου παρακράτους

Για το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και ότι “κάποιοι φέρεται να βγάζουν πολλά λεφτά”», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (briefing).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «επιβεβαιώνεται η από 26/02/2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Κορυφαίοι υπουργοί, δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόβσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους», είπε και τόνισε ότι, «πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης».

Και κατέληξε λέγοντας πως «κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους»

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ