Εντονη αντίδραση Πολάκη για την εξέταση άρσης της ασυλίας του

«Είμαι εδώ και τους περιμένω» δήλωσε ο πρώην υπουργός

Την έντονη αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προκάλεσε ο προγραμματισμός για εξέταση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην πρώτη κιόλας της συνεδρίαση, της άρσης ασυλίας του για δύο μηνύσεις σε βάρος του που είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στην προηγούμενη Βουλή.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο υποθέσεις που αφορούν η μία σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη σε εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συγκροτήθηκε μόλις σήμερα το πρωί, η σύστασή της αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αμέσως μετά μπήκαν στον προγραμματισμό της οι υποθέσεις αυτές που έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης επ’ αφορμή της ειδοποίησης που δέχθηκε έκανε δηλώσεις, στις οποίες -μεταξύ άλλων- αναφέρει:

«Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα. Όσα έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατά έχουν ασκηθεί διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει».

Στην ουσία, δηλαδή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία να συστήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Μάλιστα, σχετική αναφορά είχε κάνει και κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών επισημαίνοντας: «Επειδή κάποια πουλάκια μού είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι».

ΣΧΟΛΙΑ