Πάτρα: “Λουκέτο” στη “Μέριμνα, “μαχαίρια” στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Θ.ΞΥΛΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ

Ένταση προκλήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την “Μέριμνα”.

Η συνεδρίαση που έγινε υπό τη “σκιά” της απειλής- ανακοίνωσης, για κλείσιμο της “Μέριμνας” με προφορική εντολή της προέδρου του ιδρύματος , προς την υποδιευθύντρια κ. Κωλέτση , οδηγήθηκε πολλές φορές στα “άκρα” , χωρίς ωστόσο  να βρεθεί λύση.

Στη συνεδρίαση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, εκπρόσωποι των γονέων και εργαζόμενοι έκαναν ενημέρωση στο Σώμα για τα τεκταινόμενα στο Ίδρυμα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σύμφωνα με την οποία τα τρία μέλη που τοποθετεί ο Δήμος στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μέριμνα» θα φέρουν στο Σώμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκθεση στην οποία θα περιγράφουν πλήρως τι συμβαίνει στο Ίδρυμα ώστε να γίνει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση.

Η παράταξη του Ν. Παπαδημάτου καταγγέλλει επίσης επίθεση κατά του Δημοτικού της Συμβούλου Θ. Ξυλιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!
Με αφορμή όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν αυτήν την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και την επίθεση στο μέλος της παράταξής μας, Θόδωρο Ξυλιά, καταγγέλουμε την Δημοτική Αρχή ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, εκμεταλλευόμενη τις αγωνίες τους, βάζοντας τεχνηέντως και με υπόγειο τρόπο διάταξη για την πληρωμή τους, μαζί με άλλα κρίσιμα θέματα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Η Δημοτική Αρχή προσποιείται ότι κόπτεται για τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, αλλά επί της ουσίας επιχειρεί προβοκατόρικα και ύπουλα να εκβιάσει την Αντιπολίτευση να ψηφίσει και όλα τα άλλα θέματα που θέλει να περάσει.
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!
Πρόκειται στην ουσία για εκβιασμούς και εκμετάλλευση εργαζομένων για κομματικά οφέλη, καταστάσεις που θυμίζουν άλλους καιρούς, άλλα καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες!
Επιτέλους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας δεν είναι Σοβιετία!
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

ΕΝΤΑΣΕΙΣ
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Γεωργίας Κοκκίνου, για διακοπή της λειτουργίας του θεραπευτικού κέντρου «Μέριμνα», καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για την τριπλή αποτυχημένη προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου να συνεδριάσει και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την επιβίωσή του.
Ωστόσο, το κέντρο έμεινε ανοικτό με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των εργαζόμενων, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια διευθύντριά του, Λαμπρινή Κωλέτση, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο Γιάννης Λαζανάς, πρόεδρος του συλλόγου γονέων των παιδιών της «Μέριμνας» τόνισε ότι το μείζον ζήτημα είναι να μείνει ανοικτό το κέντρο. Ζήτησε από το σώμα να αναλάβει δράση για να επικρατήσει ηρεμία και να συνεδριάζει το ΔΣ για να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του «Μέριμνα».
Το μέλος του ΔΣ Γιώργος Αγγελακόπουλος έκανε λόγο για λάσπη που πέταξαν οι εκπρόσωποι του Δήμου κατά της διοίκησης και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε από μία ομάδα ανθρώπων πριν από λίγα χρόνια για να παραμείνει ζωντανό υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Η Λαμπρινή Κωλέτση, αναπληρώτρια διευθύντρια του κέντρου είπε ότι δέχθηκε αιφνιδιαστική εντολή από την πρόεδρο του ΔΣ να κλείσει το «Μέριμνα». Οταν αντέδρασε με το επιχείρημα ότι δεν έχει σχετική απόφαση του συμβουλίου, όπως είπε, η πρόεδρος της αντέτεινε ότι θα της κοινοποιηθεί εξώδικο. «Δεν θα κλείσει ούτε αύριο το κέντρο» είπε η Λ. Κωλέτση και σε σχέση με τον επίμαχο εσωτερικό κανονισμό που προτείνει η διοίκηση για επικαιροποίηση, ανέφερε ότι δεν μπορεί να εισηγείται την απόλυση εργαζομένου χωρίς πειθαρχική διαδικασία.
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η αγωνία όλων είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες και το κλίμα για να «πετάει» το θεραπευτικό κέντρο. Μίλησε για προβληματική διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζεται σύμπνοια για να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και σεβασμός εκατέρωθεν χωρίς αντιπαραθέσεις. Δεν χρειάζεται, όπως είπε, να μπαίνουν στη μέση «ούτε τα εγώ μας, ούτε αυτά που μπορεί να έχουμε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού μας… Αυτός ο χώρος είναι ευαίσθητος. Αν γίνει κατανοητό θα προχωρήσουμε, αν δεν γίνει θα μείνουμε στην αντιπαράθεση… ».
Εκτόνωση της κατάστασης ζήτησε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, και πρότεινε να συμφωνηθεί από το διοικητικό συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κατάστασης. Ακόμα και αν χρειαστεί με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ