Πάτρα: “Φωνές” από ΣΕΒ Δυτ. Ελλάδας για φυσικό αέριο- Πανάκριβο αν δεν έρθει με αγωγό

Επικαλούντο αύξηση αντί για μείωση δαπάνης στην παραγωγή τους

Σε “Γόρδιο δεσμό” φαίνεται πως πάει να εξελιχθεί η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα καθώς από πλευράς ΣΕΒ στην περιοχή, υπάρχουν ενστάσεις για τη χρησιμότητα του στην παραγωγική τους διαδικασία.

Ουσιαστικά ο ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος, επικαλούμενος μελέτη που έχει πραγματοποιήσει, υποστηρίζει, πως η έλευση του φυσικού αερίου με βυτία, η αποθήκευσή του σε δεξαμενές και από εκεί η διανομή του στις βιομηχανίες αυξάνει αντί να μειώνει το κόστος παραγωγής .

Ως μοναδική ενδεδειγμένη λύση για την άφιξη του φυσικού αερίου και την ύπαρξη δυνατότητας χρήσης από τις βιομηχανίες της περιοχής, με όφελος για αυτές, είναι η δοκιμασμένη συνταγή των αγωγών, επισημαίνουν μέλη του Συνδέσμου στη Δυτική Ελλάδα, με τους σχετικούς προβληματισμούς να έχουν κατατεθεί στους εμπλεκόμενους φορείς.

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος: Λάθος προσέγγιση

Από την πλευρά του το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας φέρεται να υποστηρίζει πως τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας αφορούν σε κόστη παραγωγής με χρήση Φυσικού αερίου στις περιπτώσεις που η χρήση του γίνεται μόνο για επιχειρηματική δραστηριότητα . Στην περίπτωση της έλευσης και χρήσης του Φυσικού αερίου στην Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα με βυτία και της αποθήκευσής του σε δεξαμενές δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς  είναι για το δημόσιο “καλό” και αυτομάτως η τιμή του καθορίζεται από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή και είναι χαμηλότατη.

ΣΧΟΛΙΑ