Ζαλίζει το ποσό που πουλήθηκε το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν

Ένα από τα ελάχιστα πρώτα τεύχη του δημοφιλούς υπερήρωα που σώζονται άλλαξε πρόσφατα χέρια και σημείωσε τιμή-ρεκόρ.

 Το ιστορικό τεύχος της Action Comics με την ένδειξη «Νο 1» έπιασε 3,25 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική αγοραπωλησία, όπως αποκαλύπτει η ComicConnect, μια εταιρία online δημοπρασιών.

Η τιμή είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ για το κόμικ του 1938. Το παλιότερο ρεκόρ κατείχε από το 2014 τεύχος του ίδιου περιοδικού, έχοντας πιάσει τα 3,2 εκατ. δολάρια.

Ο Vincent Zurzolo της ComicConnect, που επέβλεψε την αγοραπωλησία, δήλωσε πως ήταν το τεύχος που «είναι στην πραγματικότητα η εκκίνηση του είδους των σούπερ ηρώων».

Η πρώτη ιστορία του Σούπερμαν αφηγήθηκε στους αναγνώστες την καταγωγή του υπερήρωα και τον τρόπο που έφτασε στη Γη, όπου έγινε γνωστός ως Κλαρκ Κεντ.

Ο πωλητής του τεύχους το είχε αγοράσει το 2018 έναντι 2 εκατ. δολαρίων. Ο Zurzolo δήλωσε πως ενώ το πρώτο τεύχος είχε κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, θεωρείται πως λιγότερα από 100 υπάρχουν ακόμα στον κόσμο.

Ακόμα σπανιότερη είναι η άριστη κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο. «Δεν υπάρχει κόμικ που να αξίζει περισσότερο από το πρώτο τεύχος της Action Comics», κατέληξε ο Zurzolo…

ΣΧΟΛΙΑ