Σε καραντίνα στην Ουκρανία οι πολίτες που επέστρεψαν από την Κίνα(VIDEO)

Μαζί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης και η υπουργός Υγείας

Η υπουργός Υγείας της Ουκρανίας συναντήθηκε με τους ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και βρίσκονται σε καραντίνα σε ένα σανατόριο, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τους φόβους για πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Αναρτώντας μια σέλφι στη σελίδα της στο Facebook, η Ζοριάνα Σκαλέτσκα έγραψε ότι θα περάσει δύο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο εκεί και θα ασκεί όλα τα κυβερνητικά καθήκοντά της τηλεφωνικώς ή μέσω Skype.

Όλοι μέσα στο σανατόριο νιώθουν καλά και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού, επισήμανε η Ουκρανή υπουργός. «Επομένως, βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο, όπου θα περάσω τις επόμενες δύο εβδομάδες» ήταν το μήνυμα της Σκαλέτσκα.

Η υπουργός Υγείας της Ουκρανίας αποφάσισε να ενωθεί με εκείνους που τέθηκαν σε καραντίνα, αφού οι κάτοικοι της πόλης Νόβι Σανζάρι, όπου βρίσκεται το σανατόριο, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της λεωφορειοπομπής, όπου επέβαιναν όσοι γύρισαν από την Κίνα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τις αρχές, οι διαδηλωτές εκφράζουν ανησυχίες ότι μπορεί να προσβληθούν από τον ιό και θέλουν την απομάκρυνση όσων επέστρεψαν από την Κίνα.

Η Σκαλέτσκα είπε ότι έμεινε κατάπληκτη από τον πανικό και την επιθετικότητα απέναντι στους ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν και επισήμανε ότι με το να δώσει η ίδια το παράδειγμα, ίσως να καταφέρει να αλλάξει γνώμες.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Ολέξι Χόντσαρουκ είπε ότι η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό εξαπλώνεται εντός και εκτός της Ουκρανίας.

Οι αρχές επιχειρούν να βρουν την πηγή των ψευδών email που εστάλησαν εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, όπου λανθασμένα ανέφεραν πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουκρανία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, ο Χόντσαρουκ επικαλέστηκε ένα περιστατικό με Ρώσους αξιωματούχους που ζήτησαν από τους επιβάτες ενός βαγονιού που ταξίδευε από το Κίεβο στη Μόσχα να αποβιβαστούν, καθώς μια Κινέζα με πυρετό επέβαινε στο συγκεκριμένο τρένο.

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα δεν είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Η αστυνομία συνέλαβε 24 ανθρώπους στα χθεσινά επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/oukrania-se-karantina-me-tous-polites-pou-epestrepsan-apo-tin-kina-i-ypourgos-ygeias-vid
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

ΣΧΟΛΙΑ