Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
20.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας αποφάσισε η Γερουσία

Για Συρία και S400

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων στην αμερικανική Γερουσία ενέκρινε, με ψήφους 18 υπέρ έναντι 4 κατά, ενέκρινε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας τόσο για την εισβολή στη Συρία όσο και για την αγορά των S400 από τη Ρωσία.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για την προώθηση της αμερικανικής Εθνικής Ασφάλειας. Για να επιβληθούν οι κυρώσεις θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και από την Ολομέλεια της Γερουσίας.

Την είδηση για τις κυρώσεις της αμερικανικής Γερουσίας σε βάρος της Τουρκίας έκανε γνωστές με ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός βουλευτής Μπομπ Μενέντεζ.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν την Αμερική όμηρο Τουρκίας», δήλωσε ο Μπομπ Μενέντεζ, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό «πραγματικά καταθλιπτικές».

«Αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της σε σχέση με την Συρία είναι απαράδεκτη και η αγορά του συστήματος S400 είναι αδύνατη», πρόσθεσε.«Ήρθε η ώρα η Γερουσία ενωμένη να αναγκάσει Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, Τζιμ Ρις, κατηγορώντας την Τουρκία πως «στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων, δεν πρόκειται για μια απλή διαφωνία».

sigmalive.com, hellasjournal.com

ΣΧΟΛΙΑ