Κλειτορία: Χωρίς καθηγητές το Λύκειο – Κατάληψη απο τους μαθητές

Λόγω έλλειψης καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Κλειτορίας οι μαθητές ποχώρησαν σε κατάληψη. Η ανακοίνωση του το Δεκαπενταμελούς συμβουλίου έχει ως εξής:
Η μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κλειτορίας έπειτα από πολύωρη εξωσχολική συνέλευση πήρε την απόφαση,  να προβεί σε αποχή μαθημάτων και (κατά συνέπεια) να εμποδίσει την είσοδο των καθηγητών εντός του σχολικού κτιρίου.
Κύριος λόγος της συμβολικής κατάληψης αποτελεί η ελλιπής εκπαίδευση αφού είναι ανύπαρκτοι από την αρχή της σχολικής περιόδου καθηγητές: κοινωνιολογίας – οικονομικών, θρησκευτικών αλλά και καλλιτεχνικών. Έτσι τα μαθήματα κατεύθυνσης δεν παραδίδονται και δυσχεραίνεται η κατάσταση των μαθητών της Γ τάξης του Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις τελικές και κρισιμότατες για το μέλλον της ζωής τους, πανελλαδικές εξετάσεις.

Επιπλέον, ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας από τα δυσπρόσιτα, αναμφισβήτητα μόνο άδικος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού η κωμόπολη απέχει από την πρωτεύουσα του νομού (Πάτρα) περίπου δυο ώρες και καλύπτεται από ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο, το οποίο την χειμερινή περίοδο πολλές φορές μετατρέπεται σ’ ένα παγοδρόμιο λόγω του παγετού ή του χιονιού.

Σ’ αυτή τη χώρα φτάσαμε δυστυχώς σε σημείο να παρακαλούμε για τα ίδια μας τα δικαιώματα!! Ελπίζουμε να ανοίξετε το φάκελο και να διαβάσετε τα αιτήματά μας, μήπως έχουμε την τύχη και δούμε τουλάχιστον οικονομολόγο στο σχολείο μας…
΄΄Αξιότιμε΄΄ κ. Υπουργέ Παιδείας για πιο λόγο στηρίζεται έμμεσα με τα έργα σας, τη φροντιστηριακή εκπαίδευση ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσεως.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων…
Μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κλειτορίας.

ΣΧΟΛΙΑ