Ιταλία: Έξι νεκροί στη συντριβή ελικοπτέρου διάσωσης

Εικόνες από το σημείο

Στα βουνά κοντά στην περιοχή που χιονοστιβάδα σκότωσε πάνω από 12 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, συνετρίβη ιταλικό ελικόπτερο διάσωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι έξι επιβάτες.

Το ελικόπτερο έπεσε από ύψος 600 μέτρων, με την πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή να καθιστά την επιχείρηση διάσωσης δύσκολη.

Το ελικόπτερο φέρεται να έχει εντοπιστεί στην περιοχή Vecchia Miniera, λίγα χιλιόμετρα από το Campo Felice, σε μια ρεματιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες για το πλήρωμα.

Η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη, με τους διασώστες που εμποδίζονται από την ομίχλη και το χιόνι να πηγαίνουν στο σημείο με τα πόδια. Έφτασαν σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της συντριβής και ανέφεραν πως το ελικόπτερο έχει καταστραφεί. Οι διασώστες που έχουν προσεγγίσει το σημείο αναφέρουν ότι μπορούν να δουν μόνο μια μαύρη κηλίδα. Οι εκπαιδευτές σκι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ομάδες διάσωσης που έχουν σπεύσει στο σημείο πεζή.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια το σημείο της πτώσης. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο νοσοκόμες, ένας γιατρός, το πλήρωμα και ένας τραυματισμένος σκιέρ.

View image on Twitter

View image on TwitterΤο ελικόπτερο με έξι επιβάτες κατέπεσε το μεσημέρι στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ’Άκουιλα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ. Η ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

View image on Twitter

View image on Twitter

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις αναφορές για το τραγικό περιστατικό που έρχεται έξι ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που χτύπησε το ξενοδοχείο Rigopiano κοντά στο Abruzzo.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΣΧΟΛΙΑ