Πάτρα: Στερνό «αντίο» αύριο στην Πένυ Σακοβέλη-Έχασε τη μάχη σε ηλικία 59 χρόνων

Ήταν υπεύθυνη Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Έχασε τη μάχη η εκπαιδευτικός Πένυ Σακοβέλη. Η δασκάλα Πένυ Σακοβέλη, «έφυγε» σε ηλικία 59 χρόνων,  δίνοντας γενναία μάχη με σοβαρή ασθένεια .

σοκοωελι2

Η Πένυ Σακοβέλη ήταν υπεύθυνη Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12.00 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και η ταφή θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

«Ηταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της περιοχής μας»

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:
«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνεχίζει να πενθεί. Χθες πληροφορηθήκαμε πως έφυγε για πάντα από κοντά μας μια ακόμη εκπαιδευτικός, η Πένυ Σακοβέλη.
Η εκλιπούσα ήταν δασκάλα και για πολλά χρόνια αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις της εκπαίδευσης, εφόσον ήταν υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικών θεμάτων παλαιότερα. Συνέδραμε με μεγάλη αφοσίωση και εξαιρετική επιτυχία το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών, που εμπλέκονταν σε σχολικά προγράμματα. Υπήρξε αρωγός χιλιάδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στα σχολεία. Ηταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της περιοχής μας. Είναι βέβαιο πως η σφραγίδα της θα μείνει ανεξίτηλη και το κενό της θα είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο πρόωρος χαμός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για την οικογένειά της, τους φίλους της, καθώς και για την εκπαίδευση. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι, αγαπημένη συναδέλφισσα».

 

ΣΧΟΛΙΑ