45χρονος ασθενής μιλά μέσα από το Σωτηρία: Χωρίς εμβόλιο θα ήμουν διασωληνωμένος

«Ένας ασθενής, τέσσερα χρόνια μικρότερος μου και δεν άντεξε, τον νίκησε ο ιός»

Ο 45χρονος επιχειρηματίας και αδερφός της ηθοποιού, Ευδοκίας Ρουμελιώτη, Γιώργος Ρουμελιώτης αν και εμβολιάστηκε πριν από τρεις μήνες με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, νόσησε από Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Σωτηρία μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του.

Οι γιατροί του ανέφεραν πως αν δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί, τώρα θα ήταν διασωληνωμένοςστη ΜΕΘ με ότι αυτό συνεπάγεται. Έπειτα από δέκα περίπου μέρες νοσηλείας, ο επιχειρηματίας μιλάει στο “protothema.gr” για την δυσάρεστη εμπειρία του, αναμένοντας από μέρα σε μέρα το πράσινο φως των γιατρών για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Mαύρο αποτύπωμα από την άρνηση μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί καθρεφτίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και η ινδική μετάλλαξη επελαύνει σαρωτικά. Ασπίδα θωράκισης απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα αποτελούν τα ενέσιμα σκευάσματα για τη νόσο Covid-19 που προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσηση.

Μια από τις περιπτώσεις που χάρη στον εμβολιασμό πρόλαβε τα χειρότερα και τη διασωλήνωση είναι αυτή του 45χρονου επιχειρηματία, Γιώργου Ρουμελιώτη, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχοντας μολυνθεί από κορωνοϊό, τρεις μήνες αφότου έλαβε τη δόση της Johnson&Johnson.

O 45χρονος, που περιγράφει στο “protothema.gr” τον εφιάλτη του, δεν ξεχνά να επισημάνει ότι χάρη στον εμβολιασμό γλίτωσε τη διασωλήνωση στην εντατική.

«Μου είπαν ότι χωρίς εμβόλιο θα ήμουν ήδη διασωληνωμένος, αφού παρουσίασα βαριά πνευμονία από τη δεύτερη μέρα νόσησης», δηλώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τα όσα ζει τις τελευταίες μέρες στον θάλαμο Covid του Σωτηρία.

«Δίνουν μάχη. Νοσηλευτές, γιατροί, καθαριστές. Τώρα απλά είναι πιο έμπειροι και ενδεχομένως φοβούνται λιγότερο όταν έρχονται σε επαφή με τα περιστατικά. Όταν λέμε μάχη, εννοώ «Περλ Χάρμπορ». Δύσκολες συνθήκες, ένταση, αγωνία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτές τις εικόνες. Το παλεύουν χωρίς να έχουν πολλά μέσα στη διάθεση τους. Φαντάσου τώρα που έξω κάνει 40αρια και μέσα στο νοσοκομείο, λόγω Covid, απαγορεύονται τα κλιματιστικά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό λιώνουν μέσα στις στολές τους. Αληθινοί ήρωες».

Το στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς, οι νεαρές ηλικίες δηλαδή που μεταφέρονται στις ΜΕΘ, διαφαίνεται και μέσα από τα λόγια του 45χρονου, ο οποίος βιώνει από το «Σωτηρία» την πραγματική συνθήκη.

Τονίζει ότι όλο και πιο νέοι διακομίζονται στην εντατική, έχοντας χτυπηθεί από μεταδοτικές μεταλλάξεις. «Ένας ασθενής, τέσσερα χρόνια μικρότερος μου και δεν άντεξε, τον νίκησε ο ιός». Το γεγονός ότι νέοι πλήττονται από τη νόσο οφείλεται, όπως έχει διαπιστωθεί, στην έλλειψη εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να μένουν αθωράκιστοι, να μολύνονται και να διασπείρουν, στη συνέχεια, τον ιό.

Έχει καταγραφεί, δε, μια αυξητική τάση μετάδοσης από τους νέους εκείνους που επιστρέφουν από τα νησιά, όπου τα κρούσματα είναι πολλά, πριν ακόμη από την κορύφωση των μετακινήσεων των αδειούχων, τον Αύγουστο.

«Πιστεύουν ότι σε δύο μήνες τα πράγματα ίσως ξεφύγουν πάλι. Δεν είναι πολλές οι εισαγωγές, αλλά τα περιστατικά φαίνονται πιο δύσκολα, πιο επιθετικά και σε πιο νέες ηλικίες», επισημαίνει ο 45χρονος μεταφέροντας το κλίμα που εισπράττει μέσα από το νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ