Ψαλτοπούλου: Γεγονός η κυριαρχία της μετάλλαξης Delta-Εφόδιο μας ο εμβολιασμός (VIDEO)

«Πλέον δεν είμαστε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους»

Για τη μετάλλαξη Delta που κυριαρχεί μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (16/7) η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου διαμηνύοντας πως μοναδικό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός.

«Η κυριαρχία της μετάλλαξης Delta είναι γεγονός. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ο εμβολιασμός είναι το μόνο εφόδιο που έχουμε για να την αντιμετωπίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενώ πριν ένα μήνα είχαμε χαμηλά κρούσματα και θεωρούσαμε πως θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι, αυτό άλλαξε με τη μετάλλαξη Delta. Επομένως, αυτή η τόσο μεταδοτική μετάλλαξη θεωρείται ότι θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη τα τέλη Αυγούστου και είναι υψηλά μεταδοτική. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πλέον δεν είμαστε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε στο “Mega”.

«Βασικό μας όπλο ο εμβολιασμός»
«Ο εμβολιασμός μπορεί να προφυλάξει από τη βαριά νόσηση κατά 98%, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμος έχει εμβολιαστεί και έχουν παρουσιάσει ελάχιστες παρενέργειες» δήλωσε.

«Το μόνο βασικό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός. Βοηθάνε οι μάσκες, τα self test και οι αποστάσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι με τόση μεγάλη μεταδοτικότητα ή θα νοσήσουμε ή θα πρέπει να εμβολιαστούμε ή να αποκλειστούμε από κάθε κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι θα νοσήσουν πιο βαριά» ανέφερε.

«Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί και νοσήσει από κορονοϊό, το θετικό είναι ότι έχουμε μικρό ιικό φορτίο και δεν είναι δυνατό να κολλήσουμε εύκολα τους γύρω μας» σημείωσε.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι οι ανεμβολίαστοι» επεσήμανε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ