Χωρίς προειδοποίηση πολίτης χάνει το σπίτι του στα Χανιά(ΦΩΤΟ)

Και για ένα μικρό ποσό – Η καταγγελία

Χωρίς κάποια ειδοποίηση και για ένα μικρό χρηματικό ποσό, ο κάτοικος ορεινού χωριού των Χανίων Κρήτης, Σπύρος Λιονάκης, καταγγέλλει πως κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, αφού η τράπεζα που διαχειρίζεται το δάνειο που πήρε, του έστειλε έγγραφα που αναφέρουν ότι προσημειώνεται η υποθήκη στην εν λόγω κατοικία.

Ο πολίτης αυτός, όπως καταγγέλλει, αγόρασε το 2002 το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην πόλη των Χανίων, μαζί με την τότε σύζυγό του, καθώς είχαν μόλις αποκτήσει τον γιο τους. Η οικογένεια απέκτησε το σπίτι με χαμηλό τοκοδάνειο μέσω του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας), όμως στη συνέχεια το δάνειο πέρασε σε τράπεζα λόγω μεταβολής του καθεστώτος του οργανισμού, ενώ περί το έτος 2008-09 και μέσα στην οικονομική κρίση, ο κ. Λιονάκης έχασε τη δουλειά του και χώρισε με τη σύζυγό του.

Το σπίτι, αναφέρει στην καταγγελία του ο πολίτης, έμεινε κλειστό, άδειο για έναν χρόνο και κανείς δεν πλήρωνε, λόγω ανεργίας, ενώ αργότερα νοικιάστηκε για ένα διάστημα. Στη συνέχεια, η πρώην σύζυγος του κ. Λιονάκη άρχισε να πληρώνει το δάνειο και ένα μερίδιο του ΕΝΦΙΑ που της αναλογεί. Ο κ. Λιονάκης, κύριος μέτοχος του σπιτιού, αναφέρει πως χρωστάει στην τράπεζα το ποσό που φαίνεται και στα παρακάτω έγγραφα, 4 χιλιάδες ευρώ δηλαδή εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τόκοι. Στη συνέχεια, ο πολίτης καταγγέλλει πως έλαβε ξαφνικά, χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά με κάποια απόφαση ή εκδίκαση, τα έγγραφα που αναφέρουν πως το σπίτι μπαίνει σε καθεστώς υποθήκης.

Ο κ. Λιονάκης, άνεργος με περιστασιακό, πολύ μικρό εισόδημα, καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή, που, όπως λέει ο ίδιος, απέχει πολύ από οποιαδήποτε προστασία κατοικίας και χτυπάει τους «αδύναμους», τους ευάλωτους πολίτες, βάζοντάς τους σε κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους για χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν και τα οποία είναι μικρού μεγέθους.

screen-10.25.52[15.07.2021]

screen-10.26.19[15.07.2021]

ΣΧΟΛΙΑ