Χανιά: Με κατάγματα η δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από πατέρα μαθητή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα στα Χανιά από το περιστατικό ξυλοδαρμού δασκάλας του 14ου δημοτικού σχολείου, από γονέα μαθητή την περασμένη Παρασκευή.

 

Σήμερα ο πατέρας που επιτέθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες με πρωτοφανή αγριότητα στην δασκάλα βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη,  καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στα πλαίσια του αυτοφώρου.

 

 

Στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, συγκεντρώθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί, ακόμα και μαθητές, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την δασκάλα. Η δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη έχει γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο.

Με σπασμένα κόκκαλα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η δασκάλα

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τερτίπης ανέφερε οτι η δασκάλα είναι σοκαρισμένη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τραυματισμένη, με σπασμένα κόκκαλα ενώ περιγράφοντας το περιστατικό, τόνισε οτι ο γονέας που βιαιοπράγησε εναντίον της, ήταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και παρόλο που παρευρισκόμενοι γονείς προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Η πρωτοφανής μάλιστα επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ο κ. Τερτίπης τόνισε οτι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα σταθεί στο πλευρό της δασκάλας με όλους τους τρόπους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, “σήμερα ήταν η συγκεκριμένη δασκάλα αύριο θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς”

Στο Δικαστήριο υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται, οτι το σχολείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σήμερα παραμένει κλειστό ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ