Σταμπουλίδης: Δεν θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές τα κομμωτήρια

Οι επιχειρήσεις μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή εργασίας

Κομμωτήρια αλλά και κέντρα αισθητικής και περιποίησης μανικιούρ – πεντικιούρ θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες ισχύουν αυστηρότερα μέτρα lockdown για τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι στις συγκεκριμένες περιοχές θα λειτουργήσουν μόνο τα καταστήματα με τη μέθοδο click away αλλά και τα ΚΤΕΟ. «Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, υπογράμμισε ότι η αναλογία μέσα στα καταστήματα είναι ένας πολίτης ανά 25 τετραγωνικό μέτρο, με εξαίρεση τις υπηρεσίες, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή εργασίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Μια θέση εργασίας χάνεται κάθε φορά που κάποιος σβήνει SMS στο 13033»
Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, αναφέρθηκε και στην περίπτωση που κάποιος θα σβήνει τα SMS στο 13033 ώστε να μένει περισσότερα από 2 ώρες στην αγορά, όσο δηλαδή θα είναι το επιτρεπόμενο χρονικό όριο, τονίζοντας πως κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, θα χάνεται και μια θέση εργασίας στο λιανεμπόριο. «Πρέπει να δείξουμε όλοι την καλή πλευρά του εαυτού μας», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ