Σκουτέλης: Είμαστε στο ζενίθ της επιθυμίας για άνοιγμα και στο ναδίρ της εφαρμογής των μέτρων

“Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουμε είναι η πιστή τήρηση των μέτρων στο μέγιστο βαθμό”

«Είμαστε στο ζενίθ της επιθυμίας να ανοίξει η κοινωνία και η αγορά και στο ναδίρ της εφαρμογής των μέτρων», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Σκουτέλης, υπογραμμίζοντας πως το μόνο που προχωρά είναι ο εμβολιασμός.

«Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουμε είναι η πιστή τήρηση των μέτρων στο μέγιστο βαθμό, όμως η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι δεν τα τηρούμε», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Δεχόμενος «παρατήρηση» για το μείγμα των μέτρων που εφαρμόζονται, εξήγησε ότι η παρούσα εκτόξευση των κρουσμάτων «δεν ξέρουμε ποιας κατηγορίας μη τήρησης μέτρων βλέπουμε, διαδηλώσεις, κορωνοπάρτι, πλατείες».

«Από την άλλη, αν δεν εφαρμόζονταν κι αυτά τα μέτρα, πιθανότατα τα κρούσματα να ήταν πολύ μεγαλύτερα», εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως «θα δούμε αύριο τι θα αποφασίσει η Επιτροπή όσον αφορά το άνοιγμα, γιατί η υπομονή έχει φτάσει τα όρια για όλους».

Ερωτηθείς ιδιαίτερα αν είναι υπέρ της άρσης των μέτρων, απάντησε πως «το θέμα είναι πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις». «Τώρα δεν ξέρω αν είμαστε ικανοί να υποστούμε το αντίτιμο του ανοίγματος όσον αφορά το υγειονομικό σύστημα», τόνισε και σημείωσε ότι πρέπει να δούμε τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

ΣΧΟΛΙΑ