Σκηνικό πολέμου στη Μαλακάσα για τους μετανάστες(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι-Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε για λίγη ώρα την Κυριακή η Εθνική οδός στο ύψος της Μαλακάσας, καθώς κάτοικοι της περιοχής συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, μετά από διαμαρτυρία για τις μεταναστευτικές δομές και την απουσία ελέγχου από τις αρχές.

Μετά από μία σειρά περιστατικών στην περιοχή και πολλές καταγγελίες για τους κινδύνους που προκαλεί η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στις δομές, οι κάτοικοι της Μαλακάσας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας περιφερειακά της εθνικής οδού. Όταν θέλησαν να κλείσουν για λίγη ώρα συμβολικά την Εθνική, δέχθηκαν την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε χημικά.

Η αστυνομία από την πλευρά της, με ανακοίνωση που εξέδωσε, παρουσιάζει τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο, κάνοντας λόγο για επιθέσεις των κατοίκων προς τους αστυνομικούς, με πέτρες και ξύλα.

Από τις συγκρούσεις υπήρξαν τραυματισμοί τόσο από την πλευρά των κατοίκων, όσο και από τους αστυνομικούς, ενώ συνελήφθησαν και πέντε πολίτες.


Η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας σημειώθηκε για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, κάτοικος έχει πέσει στο πάτωμα και ζαλισμένος δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Γύρω από τον άνδρα έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι για να του προσφέρουν βοήθεια.

Σε φωτογραφία, ακόμη, που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται κάτοικος να φέρει σοβαρό τραύμα στην περιοχή της κοιλιάς.

malakasa-35-blured

Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 5 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.

ΣΧΟΛΙΑ