Σαφάρι της ΕΛΑΣ για την τήρηση της καραντίνας μετά τα απανωτά κρούσματα ανευθυνότητας

Περισσότερα από 9.000 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού

“Σαφάρι” για την… καραντίνα. Διπλασιασμός των αιφνιδιαστικών ελέγχων για την τήρηση της από την Ελληνική Αστυνομία, μετά τα απανωτά κρούσματα παραβίασης του 14ήμερου κατ’ οίκον περιορισμού.

Καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έστελναν μία λίστα περίπου 1.500 ατόμων που βρίσκονταν σε καραντίνα προκειμένου να γίνονται δειγματοληπτικοί, τηλεφωνικοί και φυσικοί, έλεγχοι από τους αστυνομικούς. Αυτή η λίστα αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 3.000 άτομα, που είναι ενεργά κρούσματα ή επαφές τους. Να σημειωθεί ότι έως χθες το απόγευμα υπήρχαν 3.544 ενεργά κρούσματα COVID-19, και 6.128 επαφές τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων, που βρίσκονται σε καραντίνα σε 9.672.

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσονται μυστικές, θα λέγαμε και καταδρομικές, επιχειρήσεις έκτακτων ελέγχων μικτών κλιμακίων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ., μετά από στοχευμένες επιλογές και καταγγελίες, σε γνωστά ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια κοσμοπολίτικων κυκλαδίτικων νησιών.

ΣΧΟΛΙΑ