Σήμερα στα δικαστήρια πέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Στο πλευρό τους η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. 371/16-01-20 ανακοίνωση της ΔΟΕ, στηρίζει τους πέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν το σχολικό έτος 2017-2018 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, οι οποίοι δικάζονται σήμερα Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, ώρα 9:00πμ, στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ύστερα από μήνυση μητέρας μαθητή για «κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της».

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ:

«…ι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη υποβληθεί σε διαδικασία Ε.Δ.Ε., από τη διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, χωρίς να τους επιβληθεί καμία πειθαρχική ποινή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος η πρότασή του, προς όφελος της σχολικής κοινότητας, να αρθούν από όλους τους εμπλεκόμενους οι μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στην Εισαγγελία, δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της μητέρας η οποία συνέχισε να δυναμιτίζει το σχολικό περιβάλλον με συκοφαντικές συνεντεύξεις και αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας, μάλιστα, την έντονη δυσαρέσκεια των υπόλοιπων γονέων του σχολείου που τάχθηκαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Είναι πέραν της όποιας αμφισβήτησης το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλα τα χρόνια που εργάζονται έχουν επιδείξει ιδιαίτερη παιδαγωγική ευαισθησία και έχουν ανταποκριθεί στον επιστημονικό τους ρόλο (χαίροντας της εμπιστοσύνης συναδέλφων, μαθητών και γονέων) αξιοποιώντας και στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα επιστημονικά μέσα για να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα σε στενή συνεργασία και με τον γονέα και με τον απαραίτητο προσωπικό ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και παιδοψυχίατρο, μέσα από πολλαπλές συναντήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει τη συμπαράστασή της στους πέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» σήμερα Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, ώρα 9:00πμ, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί για να στηρίξουν τους συναδέλφους μας».

ΣΧΟΛΙΑ