ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο

Χθες βράδυ από το γηροψυχιατρικό τμήμα πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test

Τον κώδωνα του κινδύνου για ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού στο Δρομοκαΐτειο, κρούει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο, «οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί τρεις ημέρες πριν τη δεύτερη δόση, από εμβόλια που περίσσεψαν.

Χθες βράδυ τρεις ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται».

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι, είναι η έκκληση του ΕΟΔΥ, «να μην διακομισθεί ο τρίτος ασθενής λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία», όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες βράδυ από το γηροψυχιατρικό τμήμα που υπάρχει η διασπορά του κοροναϊού, πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test και «προσπαθούν ακόμη, να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ, ποιά διαδικασία θα ακολουθήσουν για την ταφή της.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει παράλληλα την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την έλλειψη μέσων για την περίθαλψη των ασθενών, όπως εργαστηρίων και οξυγόνου.

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύονται ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί, οι οποίοι ωστόσο κινδινεύουν να νοσήσουν λόγω της διασποράς. Μόλις τρεις νοσηλευτές βάρδιας αλλά κανένας γιατρός σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο φροντίζουν τους ασθενείς μπαίνοντας στους θαλάμους όπου υπάρχουν θετικά κρούσματα, προσπαθώντας να μην μολύνουν τους υπόλοιπους ασθενείς με ψυχικά νοσήματα.

Επίσης με εισαγγελική παραγγελία εισάγονται πλέον ψυχικά ασθενείς διεγερτικοί για εγκλεισμό, οι οποίοι υποβάλονται σε τεστ για κορoνοϊό.

Να σημειωθεί ότι σήμερα μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ