Παρέμεινε η ποινή δύο αγωνιστικών του Ολυμπιακού

Χωρίς φιλάθλους το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που άσκησε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης». Αντίθετα μειώθηκε το χρηματικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί από 61.500 ευρώ σε 56.500 ευρώ για το άναμμα των πυρσών στις εξέδρες.

Αυτό σημαίνει ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 17η αγωνιστική, αλλά και το ματς με την ΑΕΛ για την 15η θα διεξαχθούν μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων

Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

«Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. απόφαση 265/2019 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1, κατά το κεφάλαιο που αφορά την υπό στοιχείο β πειθαρχική παράβαση (άναμμα πυρσών, καπνογόνων και κροτίδων καθ΄ υποτροπή άρθρου 15 παρ. 2 α), β), ε) του Πειθ.Κωδ. της ΕΠΟ) ως προς το ύψος της επιβληθείσας σε βάρος της εκκαλούσας χρηματικής ποινής. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ και καθορίζει συνολική χρηματική ποινή ύψους 56.500 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ