Κωνσταντίνος Κατσίφας: Μέχρι αύριο οι Αλβανοί θα παραδώσουν τη σορό του

Ενδείξεις ότι το μαρτύριο της οικογένειας θα λάβει τέλος

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ε. Ναυρίδης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα παρά την καθυστέρηση υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι το μαρτύριο της οικογένειά τους θα λάβει τέλος. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ίσως κηδευτεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αναμένεται η σορός του να παραδοθεί ως αύριο.

Έχω βάσιμες ενδείξεις ότι το αργότερο μέχρι αύριο η σορός θα έχει παραλειφθεί από την οικογένειά του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Ναυρίδης.

Από την Κυριακή 28η Οκτωβρίου ως τώρα οι αλβανικές αρχές έχουν επιδείξει μια τουλάχιστον περίεργη στάση. Αρχικά δεν επετράπη σε Έλληνα εμπειρογνώμονα να εξατάσει τη σωρό, όταν ο ιατροδικαστής μπόρεσε να εξετάσει τη σορό διαπίστωσε ότι τα τραύματα είχαν συρραφεί και η σορός είχε πλυθεί, γεγονός που δεν επέτρεπε περαιτέρω έρευνα.

Στη συνέχεια οι Αλβανοί ζήτησαν γραπτό αίτημα για να παραλάβει τη σορό, όμως ταυτόχρονα ενημέρωσαν ότι είναι σε εξέλιξη νέα έρευνα η οποία δεν επέτρεπε την παράδοσή της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι οι αλβανικές αρχές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την παράδοση της σορού έτσι ώστε να μην μετατραπεί η κηδεία του 35χρονου σε διαδήλωση.

Τώρα φαίνεται ότι κάτι άλλαξε και ίσως τις επόμενες ώρες οι συγγενείς μπορέσουν να παραλάβουν τη σορό.

ΣΧΟΛΙΑ