Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τη διάταξη περί βλασφημίας

Μετά τις αντιδράσεις

Οι πολλές αντιδράσεις  για τη διάταξη περί βλασφημίας στο νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και το πνεύμα που αυτές γίνονται  έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6  τόνισε ότι η κυβέρνηση  εξετάζει εκ νέου την περίφημη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να την αποσύρει.

Ο κ. Τσιάρας δήλωσε  χαρακτηριστικά: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο να μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ειδική αναφορά στο θέμα αυτό και να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ