Θεσπρωτία: Σπείρα Αλβανών έκανε τρεις ληστείες και 34 διαρρήξεις

Στη φυλακή βρίσκονται εδώ και ακριβώς ένα χρόνο δυο από τους ιδιαίτερα επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν ρημάξει σπίτια και μαγαζιά στη Θεσπρωτία και λήστευαν ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι λήστεψαν άλλη μια γριούλα και προστέθηκαν στο «ενεργητικό τους άλλες 14 διαρρήξεις!

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Δελβινακίου και τα αποτυπώματα που αξιοποίησαν οι ειδικοί του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, προέκυψε ότι οι ήδη φυλακισμένοι αλλοδαποί ηλικίας 27 και 22 χρόνων και ένας 27χρονος ομοεθνής τους που αναζητείται, είχαν ληστέψει στις 7 Δεκεμβρίου 2015 με την απειλή τσεκουριού μια 86χρονη αφού διέρρηξαν την είσοδο του σπιτιού της στο Βασιλικό Ιωαννίνων και άρπαξαν χρήματα και ένα χρυσό δακτυλίδι. Παράλληλα, από τα τέλη του 2014 ως το Μάρτιο του 2016, είχαν διαρρήξει 14 σπίτια στα χωριά Τεριάχι, Παλαιόπυργος, Μερόπη, Κακόλλακος, Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό και Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.

Για όλα αυτά, σχηματίστηκε σε βάρος τους συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Οι δυο φυλακισμένοι είχαν συλληφθεί στις 14 Απριλίου πέρυσι στον οικισμό της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, μαζί με έναν 29χρονο ομοεθνή τους. Μάλιστα, ο 27χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.

Τότε, είχε αποδειχθεί πως είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή όπλων στο Βασιλικό Ιωαννίνων δυο αδελφές ηλικίας 62 και 64 χρόνων και τους είχαν αρπάξει 600 ευρώ στις 15 Ιανουαρίου 2016, ενώ την 1η Μαρτίου 2016 λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού και με χτυπήματα έναν 84χρονο και την 78χρονη σύζυγό του στην ίδια περιοχή και άρπαξαν από το σπίτι τους μετρητά, ένα χρυσό κόσμημα και δύο κινητά. Ακόμη, είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες 18 διαρρήξεων σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία και σε δύο καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.

ΣΧΟΛΙΑ