Υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Την υποχρέωση να υποβάλλονται κάθε βδομάδα σε ένα self-test και σε ένα rapid-test όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και δεν έχουν εμβολιαβστεί, εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, η επιτροπή είχε εισηγηθεί να εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο μόνο στις περιοχές που παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «πορτοκαλί» περιοχές, ωστόσο αυτή την εβδομάδα, οι ειδικοί πρότειναν την εφαρμογή του μέτρου σε όλη την επικράτεια.

Έπειτα από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας, ακόμα δύο τομείς εργαζομένων έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τα έκτακτα μέτρα για τον εμβολιασμό του. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, φαίνεται πως για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα εφαρμοστούν άλλου είδους μέτρα για την ενθάρρυνση να κλείσουν το ραντεβού τους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημαίνει στην ουσία, ότι αν κάποιος εργαζόμενος στους δύο αυτούς τομείς που δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται εβδομαδιαία σε ένα self και σε ένα rapid τεστ, με το κόστος κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Όπως, όλα δείχνουν, το εν λόγω μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ