Δολοφονία στο Γέρακα: “Δεν ομολογώ τίποτε, δεν μετανιώνω για τίποτε”

Η 16ωρη ανάκριση και η φράση – κλειδί του δράστη

Ένα αιματηρό σίριαλ άρχισε να εκτυλίσσεται τον περασμένο Νοέμβριο. Όλα άρχισαν από τη δολοφονία ενός 20χρονου στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη.

Λίγο καιρό αργότερα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει για τη δολοφονία αυτή έναν 23χρονο, φίλο του θύματος ο οποίος ομολόγησε ότι κίνητρο της δολοφονίας του 20χρονου ήταν τα ναρκωτικά.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο η υπόθεση όπως αποδείχθηκε δεν έκλεισε εκεί.

Μόλις πριν ένα μήνα, στις 15 Ιουλίου ο Μανούσος Ριτζάκης, πατέρας του 23χρονου δράστη, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στη διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων.

Το θύμα έφερε πέντε σφαίρες στην ωμοπλάτη και το κεφάλι. Το περιστατικό είχε έντονα σημάδια εκδικητικής ενέργειας.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή έστρεψαν το “βλέμμα” τους στο περιβάλλον του 20χρονου θύματος.

Ωστόσο από τον τόπο του εγκλήματος δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο. Δεν υπήρχαν ούτε αποτυπώματα, ούτε και ίχνη DNA.

Οι έρευνες, όμως, επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά ένα πολύ σημαντικό πλάνο.

Μια από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του 49χρονου, πατέρα του 20χρονου που είχε δολοφονηθεί στην Πεντέλη, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη.

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο 49χρονος ανακρίθηκε επί 16 ώρες, ωστόσο δεν ομολόγησε το παραμικρό.

Ήταν μια μόνο φράση που τον “πρόδωσε”. Είπε χαρακτηριστικά “δεν ομολογώ τίποτε, δεν μετανιώνω για τίποτε”.

Από το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες στον τόπο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή, καθώς και από τα άλλα στοιχεία της προανάκρισης, επιβεβαιώθηκε η ενοχή του 49χρονου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια, η οποία εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του.

ΣΧΟΛΙΑ