Δημόπουλος: «Δεν είδαμε επιβάρυνση στα δημοτικά»

Τι είπε για Πανεπιστήμια και τους θανάτους στη Νορβηγία

“Η περίοδος που θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων πλησιάζει, καθώς «δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική επιβάρυνση μετά την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία»”, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε πως «έχουμε μεγάλο θέμα στα Πανεπιστήμια», όπου σε ορισμένες σχολές δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία με τηλεκπαίδευση.

Πάντως, εκτίμησε πως «το εαρινό εξάμηνο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, έστω και με παρατάσεις εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων μέσα στο καλοκαίρι».

Σε ερώτηση σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, τόνισε πως συνήθως οι μεταλλάξεις του κορονοϊού δεν είναι σημαντικές και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. «Τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη αυτή» τόνισε αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και συμπλήρωσε πως απαιτείται ιολογική επιτήρηση, ώστε «να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω έρευνες».

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος είπε: «Κάποιος που έχει προσβληθεί από τον ιό, οκτώ μήνες μετά διατηρεί ικανοποιητική ανοσία. Συμπεραίνουμε ότι λογικά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το εμβόλιο». Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη, συνέχισε, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λογική σύνδεσης των θανάτων υπερηλίκων που εμβολιάστηκαν στη Νορβηγία, ούτε με το εμβόλιο ούτε με τον κορονοϊό, αποδίδοντας τους σε παθολογικά αίτια.

ΣΧΟΛΙΑ