Δερμιτζάκης: Να ανοίξει με εξωτερικούς χώρους η εστίαση, με ραντεβού το λιανεμπόριο

“Κάτω όμως από συγκεκριμένα μέτρα και με προσεκτικό τρόπο”

Για ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως λιανεμπόριο και εστίαση, αλλά κάτω από συγκεκριμένους όρους μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον “ΣΚΑΪ”, ανέφερε πως θα ήταν θετικό να ανοίξουν λιανεμπόριο και εστίαση, κάτω όμως από συγκεκριμένα μέτρα και με προσεκτικό τρόπο ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το κύμα των κρουσμάτων που τις τελευταίες εβδομάδες πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας.

Αρχικά παραδέχτηκε ο καθηγητής πως αν όλη η αγορά ήταν ανοιχτή, τα κρούσματα θα αυξάνονταν κατά πολύ. «Θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται», είπε αρχικά.

Δερμιτζάκης για το άνοιγμα της αγοράς

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής σχολίασε αρχικά πως «δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα» και πρότεινε το άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και ελεύθερα στις μικρές.

ΣΧΟΛΙΑ