Δεν είχε εμβολιαστεί για γρίπη ο 33χρονος που πέθανε στη Ρόδο

Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη

Ανεμβολίαστος από τον ιό της γρίπης ήταν, κατά πληροφορίες, ο 33χρονος που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο της Ρόδου το Σάββατο μετά τη νοσηλεία του με υψηλό πυρετό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 33χρονος ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς είχε υποβληθεί σε σοβαρή γαστρεντερολογική επέμβαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού των Ιπποτών μετά τη λιποθυμία του σε ιατρείο ιδιώτη γιατρού το οποίο είχε επισκεφθεί μετά τον υψηλό πυρετό και τα ρίγη που παρουσίαζε επί διήμερο.

Όσο για το ενδεχόμενο ο 33χρονος να έχασε τη ζωή του από γρίπη Η1Ν1, όλοι περιμένουν τα αποτελέσμα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Ρόζενμποργκ τόνισε ότι η γρίπη βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

«Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε αν κάνει κάποιο πλατό, αν, δηλαδή, έφτασε στο ανώτερο σημείο» προσθέτοντας ότι «ακόμα και όταν υποχωρεί (σ.σ. η γρίπη) θα έχουμε αρκετό αριθμό κρουσμάτων για τις επόμενες εβδομάδες».

Όσον αφορά την έλλειψη εμβολίων ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε ότι «50.000 δόσεις εμβολίων θα είναι στα ράφια σύντομα» αποδίδοντας την έλλειψη στο γεγονός ότι «τα αγόρασαν όλα οι πολίτες όταν έπρεπε να γίνουν τα εμβόλια».

ΣΧΟΛΙΑ