Βελτιώνεται η κατάσταση του 14χρονου που κατέρρευσε σε γήπεδο

Είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Βελτιώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση της υγείας του 14χρονου αγοριού που κατέρρευσε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια προπόνησης σε ακαδημία ποδοσφαίρου στα Μουδανιά, προκαλώντας σοκ σε όσους ήταν εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο.

«Το παιδάκι είναι καλύτερα στην υγεία του! Έχει βελτιωθεί δεν κινδυνεύει ευτυχώς. Θα τοποθετηθούμε για το τι ακριβώς συνέβη σε δύο μέρες από τώρα. Μας ενδιαφέρει να είναι καλά το παιδί. Όσοι ήταν εκεί τον βοήθησαν αρκετά», είπε στο protothema.gr o Φώτης Χατζηιορδανίδης, πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανίων, στον οποίο αγωνιζόταν ο 14χρονος.

Πως κατέρρευσε ο ανήλικος
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και οι γιατροί του έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν τι προκάλεσε την κατάρρευσή του μέσα στο γήπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τη στιγμή που έπεσε στο χορτάρι το παιδί την περασμένη Πέμπτη, η κινητοποίηση ήταν άμεση και όσοι βρίσκονταν εκεί έκαναν προσπάθειες για να επανέλθει.

Σημαντική θεωρείται η βοήθεια των προπονητών που ήταν στο σημείο καθώς του παρείχαν σωστά τις πρώτες βοήθειες. Το γήπεδο διέθετε απινιδωτή ενώ εκεί βρισκόταν και γιατρός. Στο παιδί έγινε ηλεκτροσόκ ενώ οι συμπαίκτες του παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας του ΠΟ Μουδανιών το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο και να παραλάβει τον αναίσθητο ανήλικο ποδοσφαιριστή για περίπου μισή ώρα. Στο πλευρό του 14χρονου αγοριού βρίσκονται διαρκώς από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, ο οποίοι ενημερώνονται από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν την ένταξή του στην ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανίων.

ΣΧΟΛΙΑ