Πάτρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βούντενη – Όλη τη νύχτα επί ποδός οι πυροσβέστες- Πέρασε μέσα από τα σπίτια στη Βούντενη (VIDEO) (NEΕΣ ΦΩΤΟ)

Δύο τραυματίες πυροσβέστες – Επιχειρούν ακόμη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Νεότερη Ενημέρωση 06.46′ / 01/09/15

Υπο έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ Άνω Συχαινών και Βούντενης στην Πάτρα. Οι πυροσβέστες όλη νύχτα έδωσαν μάχη με τις φλόγες ενω σύμφωνα με την Π.Υ. τα  μέτωπο της φωτιάς έχει τεθεί υπο έλεγχο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης για δεύτερο εικοσιτετράωρο παραμένουν στην περιοχή, με 6 οχήματα, 12 άνδρες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 200 στρέμματα.

Νεότερη Ενημέρωση 21.09

Επί ποδός θα παραμείνουν καθόλη την διάρκεια της νύχτας σύσσωμες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, καθώς αν και βρίσκεται υπό ύφεση, η ενίσχυση των ανέμων την τελευταία ώρα δεν τους δίνει ακόμα την δυνατότητα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά όταν το όχημα τους παραδόθηκε στις φλόγες, μετά την απροχή πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πάντως η φωτιά πλέον δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νεότερη Ενημέρωση 18.37

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά της Πάτρας, σχεδόν 7 ώρες από την έναρξη της. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παραμένουν στην μάχη της κατάσβεσης, με την ελπίδα να την θέσουν το συντομότερο υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά δεν κάηκαν, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων σπίτια, παρόλο που οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές τους.

Νεότερη Ενημέρωση 18.10

Κερδίζουν όπως όλα δείχνουν την μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά της Βούντενης που αποτεφρώνει αγροτοδασική έκταση και πέρασε μέσα από τα σπίτια στην περιοχή των Άνω Συχαινών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή την ώρα, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στις συνεχείς αναζωπυρώσεις, με την κατάσβεση να συνεχίζεται, όπως και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Νεότερη ενημέρωση 17.44΄

Eκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας και Δήμου συγκαλείται, προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα η διαχείριση της κατάστασης από την πυρκαγιά.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στο μεταξύ, λίγο καλύτερη φαίνεται η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα, ενώ άνοιξε και η Περιμετρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπέστη ζημιές ή κάηκε ολοσχερώς.

Νεότερη ενημέρωση 16.10΄

Δύο οι πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, στη μάχη με τις φλόγες. Οι πυροσβέστες ανήκουν στην δύναμη του Αιγίου που έχει έρθει προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Πάτρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πέρνουν μέρος τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericcson.

Νεότερη ενημέρωση 16.05΄

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά, ένα μέτωπο της οποίας περνά ανάμεσα από τα σπίτια στην περιοχή της Βούντενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

Νεότερη ενημέρωση 15.36΄

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Ανω Συχαινά, με τα μέτωπα αυτή την ώρα να απειλούν κατοικίες.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες.

Νεότερη ενημέρωση 14.24΄

Δύο καναντέρ, εκτός από το ελικόπτερο παίρνουν μέρος στη μάχη της πυρόσβεσης.

Νεότερη Ενημέρωση 14.05′

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπαε λίγο μετά τις 12.00 στην περιοχή των Άνω Συχαινών. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες . Μεγάλες ζημιές από την φωτιά έπαθε  πυυοσβεστικό όχημα το οποίο έπιασε φωτιά. Το πλήρωμά του δεν κινδύνευσε

Νεότερη ενημέρωση 13.20΄

Εκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα της Πετριμετρικής Πάτρας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Το κλείσιμο της Περιμετρικής έγινε στο ύψος του τούνελ “Εύμηλος”.

Εν τω μεταξύ, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.

Πρώτη ενημέρωση 12.51΄

Μεγάλη Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε δασική περιοχή μεταξύ των Άνω Συχαινών και της Βούντενης.

 

Επί τόπου βρίσκονται δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ αυτή τη στιγμή στέλνεται ενίσχυση άλλων πέντε οχημάτων.

Στην περιοχή όπου υπάρχουν πεύκα επιχειρούν 35 άνδρες

ΣΧΟΛΙΑ