Πάτρα: Τρεις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στο ΠΕΑΚ τις επόμενες ημέρες

Στον πανελλήνιο αθλητικό χάρτη μπαίνει η αχαϊκή πρωτεύουσα

Τρεις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις,  που βάζουν την Πάτρα στον πανελλήνιο αθλητικό χάρτη, πρόκειται να φιλοξενηθούν την επόμενη περίοδο στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας. Η αρχή γίνεται στις 30 Νοεμβρίου στο κλειστό «Δ. Τόφαλος», με τον επίσημο αγώνα που θα δώσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ,  στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Εθνική Ομάδα της Γερμανίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στο ανακαινισμένο και ανανεωμένο γήπεδο, μετά τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που έγιναν με ευθύνη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, η Πάτρα υποδέχεται στο δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», τον αγώνα πόλο της Εθνικής μας ομάδας γυναικών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας, για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ Γυναικών του πόλο. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τη ΝΕΠ.

Και στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» έγιναν το καλοκαίρι, εργασίες που εξασφαλίζουν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Η τρίτη, κατά χρονολογική σειρά, σημαντική διοργάνωση είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών – γυναικών, Εlite Α’ κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο Κουκούλι, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε λειτουργικά μετά από πολλά χρόνια.

Στο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως και τις 9 Δεκεμβρίου, θα πάρουν μέρος οι 16 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες ανά κατηγορία κιλών, από όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί τιμή για όλους εμάς, διοίκηση και εργαζόμενους του ΠΕΑΚ, το γεγονός ότι οι Ομοσπονδίες Καλοθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης και Πυγμαχίας, επέλεξαν την πόλη της Πάτρας και τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις για να δώσουν επίσημους αγώνες. Το γεγονός αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της καθημερινής και σκληρής δουλειάς των εργαζομένων και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας, ώστε να αναβαθμίζουμε διαρκώς το επίπεδο των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

Εμείς, Διοικούσα Επιτροπή και εργαζόμενοι, θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε και στις τρεις σημαντικές διοργανώσεις να όλα να κυλήσουν άψογα και η Πάτρα να ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές.

Είμαι βέβαιος πως και αυτή τη φορά, οι Πατρινοί φίλαθλοι θα γεμίσουν τα γήπεδα, και πως αποδείξουν με το χειροκρότημά τους και τη συμπεριφορά τους, πως η Πάτρα είναι μια πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό και «διψά» για τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ