Πάτρα: Ακρως επιτυχημένο το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «349’ ακόμα…»

Αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η τελική εκδήλωση του Θεατροπαιδαγωγικού Προγράμματος «349’ ακόμα….», με την συμμετοχή επτά δημοτικών σχολείων της περιοχής των Πατρών. Στόχος του προγράμματος ήταν αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας με την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών μέσω θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Η θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑΙΘΕΑ, με την συνδρομή των παιδιών είχε προετοιμάσει μια εντυπωσιακή παράσταση, που χειροκροτήθηκε από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, οι οποίοι είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και διαδραστική εμπλοκή των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ξεπεραστούν ή να προληφθούν σημάδια ενδοσχολικού εκφοβισμού στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, βάζοντας τον σπόρο της πρόληψης βαθιά στις παιδικές ψυχές.

7-22

Για την διοργάνωση της τελικής εκδήλωσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάστηκε με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας καθώς με την υποστήριξη του Κλινικού Παρατηρητηρίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν ενεργά και παρουσίασαν τα έργα τους ήταν:

  • 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 52ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του σχεδίου δράσης πρόληψης, προαγωγής της υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που εγκρίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο στέκεται αρωγός και συνεργάτης σε πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς όφελος της μαθητικής κοινότητας ειδικά σε σημαντικά θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση της βίας στους σχολικούς χώρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ