Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 18» στο Ιόνιο

Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 18», στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, που ξεκίνησε την Παρασκευή 09 Μαρτίου και έληξε την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απενημέρωση (Hot Wash Up- HWU), παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, επί της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, εν όρμω λ. Πατρών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σκοπός της άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 18» ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής, μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ τους στη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου.

Πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή μονάδων και προσωπικού από κράτη που είναι μέλη του ΝΑΤΟαλλά και από κράτη που δεν ανήκουν στη Συμμαχία. Η μεγάλη ποικιλία/ πολυτυπία μονάδων και μέσων, όπως ναρκοθηρευτικά, ναρκαλιευτικά, μη επανδρωμένα οχήματα και μονάδες εξουδετέρωσης υποβρύχιων μηχανισμών, παρείχαν πολλαπλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος τύπου ναρκών, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές και αντίμετρα Ναρκοπολέμου.

 

 

 

Το αναβαθμισμένο και εξελιγμένο σενάριο σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την περιοχή διεξαγωγής της, τη μεγάλη ποικιλία / πολυτυπία μονάδων και μέσων, τη ρεαλιστικότητα στη σχεδίαση και στην εκτέλεση έχουν προσδώσει κύρος και αναγνώριση στην άσκηση “ΑΡΙΑΔΝΗ”, καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστική, γεγονός που επιβεβαιώθηκε εν προκειμένω, από τον αριθμό και την ποιότητα των συμμετεχόντων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ