Ληστεία Αρετάκη: Σε 8 και 12 χρόνια κάθειρξη μειώθηκαν οι ποινές στο Εφετείο

Το δικαστήριο δέχθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που κράτησε 20 συνεδριάσεις, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, έριξε χθες την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της ληστείας με λεία 550.000 ευρώ, που είχε γίνει σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη στις 29 Απριλίου του 2016.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι όπως πρωτοδίκως, με τις κατηγορίες που είχαν προσαχθεί, αλλά, η ποινική τους μεταχείριση, ήταν σαφώς επιεικέστερη από την πρώτη δίκη.
Ειδικά στην περίπτωση του αποταγμένου αστυνομικού, ο οποίος κρίθηκε πάλι ένοχος ως ηθικός αυτουργός της ληστείας, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ καταδικάστηκε αυτή τη φορά σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, από τα 20 που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.
Το δικαστήριο δέχθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και σε συνδυασμό με την ευνοϊκότερη μεταχείριση που προσφέρει ο νέος ποινικός κώδικας, μείωσε θεαματικά την ποινή του και πλέον, βλέπει τη δυνατότητα αποφυλάκισης, πολύ σύντομα.
Ο συγκατηγορούμενός του, Αλβανός υπήκοος, καταδικάστηκε πάλι ως φυσικός αυτουργός της ληστείας με την ποινή του να μειώνεται από τα 21 στα 12 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη, αλλά χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ