Η απάντηση των πρώην στελεχών της “Πάτρα – Παράκτιοι”

Τι είπαν για τον απολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής

Την δική τους απάντηση έδωσαν τα πρώην στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας σε όσα ειπώθηκαν στον απολογισμό της Επιτροπής υπό τον Νίκο Παπαδημάτο.

Σύμφωνα με τα πρώην στελέχη, τα όσα ακούστηκαν περί κακής διαχείρισης στα οικονομικά της διοργάνωσης, είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ενώ αρκετά από αυτά τα χαρακτήρισαν “ψευδή”.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “οι τελείως αυθαίρετες εκτιμήσεις που θα έφτανε τα 11,5 εκατομμύρια, μπορεί να ακούγονται ελκυστικές σε κάποιους σκανδαλοθήρες, αλλά είναι απλά “κατασκευές” για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο”.

Μάλιστα ο κύριος Σαραντόπουλος υπογράμμισε ότι αν δεν γινόταν αλλαγή στη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής, μόλις έναν μήνα πριν τους αγώνες, τότε η διοργάνωση θα κόστιζε φθηνότερα και θα ήταν πιο άρτια.

Ο πρώην Πρόεδρος, καταφερόμενος εναντίον του κ. Παπαδημάτου, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της πρώτης Ο.Ε. ολοκληρώθηκε το 80% του στησίματος των αγώνων, χαρακτηρίζοντας “αντιπολιτευτικό λόγο που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης” τα όσα ακούστηκαν για ατασθαλίες και πεταμένα λεφτά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις συμβάσεις του προσωπικού, επισημαίνοντας πως όλα τα στελέχη που απασχολήθηκαν με σύμβαση δεν εισέπραξαν πάνω από 1.700 ευρώ τον μήνα (καθαρά) για μια απασχόληση που δεν είχε ωράριο, αγγίζοντας καθημερινά τις 12 ώρες, με τα στελέχη να εργάζονται ακόμη και αργίες και σαββατοκύριακα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρ. Πρόεδρος υπογράμμισε ότι εάν έχουν γίνει όντως ατασθαλίες στη διαχείριση των οικονομικών της διοργάνωσης, αυτό είναι κάτι που θα προκύψει από την έκθεση των ορκωτών λογιστών και μόνο τότε θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους.

Σαφείς και ίσες αποστάσεις κράτησε ο Θεόδωρος Δούρος (μέλος και των 2 επιτροπών), χαρακτηρίζοντας την οργάνωση των Αγώνων μια σκυταλοδρομία που είχε όμορφη κατάληξη.

Λαϊκισμό χαρακτήρισε ο πρώην Γραμματέας της Ο.Ε.. κ. Νίκος Κανελλάκης τα όσα ειπώθηκαν για την αμοιβή της συζύγου του (σ.σ. είχε αναλάβει υπεύθυνη εθελοντών) ξεκαθαρίζοντας ότι αφενός ήταν ένα αντικείμενο με απασχόληση που άγγιζε τις 14 ώρες ημερησίως και αφετέρου ότι εκείνη διορίστηκε πολύ πριν ο ίδιος αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής.

Ο κ. Κανελλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο master plan της διοργάνωσης επισημαίνοντας ότι ήταν γνωστό από την αρχή σε όλα τα μέλη της Ο.Ε., ενώ έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους διαγωνισμούς σίτισης και φιλοξενίας. Το πρώην στέλεχος των αγώνων έκανε σαφές ότι δεδομένων των συνθηκών η διοργάνωση κύλισε ομαλά και η εμπειρία από τη διεξαγωγή της θα παραμείνει ως παρακαταθήκη στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ